60’s Dylan

When:
4 november 2018 @ 15:00 – 18:00
2018-11-04T15:00:00+01:00
2018-11-04T18:00:00+01:00

In 2017 een van de mooiste optredens, een volle zaal heeft genoten van dit optreden, daarom, they are back in town.

60S DYLAN

In het begin van de roerige jaren zestig kan Bob Dylan als geen ander de gevoelens van zijn generatie verwoorden. In amper drie jaar tijd groeit hij van een 21-jarige singer-songwriter in kleine cafés uit tot een idool. Alle liedjes die 60s Dylan speelt en zingt komen uit de beginperiode van Dylan’s carrière, 1962, ’63 en ’64. Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60s Dylan vertelt over het Amerika van ’62, ‘63 en ‘64 en het effect ervan op de 21-jarige Dylan, ondersteund met slides en authentieke filmbeelden. Het publiek krijgt een prachtig tijdsbeeld met aan de ene kant veel momenten van herkenning en aan de andere kant verrassende eye-openers.​

​Frans Assink is de Dylankenner van het duo 60s Dylan.
Vanaf midden jaren ’70 is hij fan van Bob Dylan. Hoewel Frans te jong is om de akoestische begintijd van Bob Dylan bewust meegemaakt te hebben, maakt deze periode toch de meeste indruk op hem. Hij gaat zich verdiepen in de jonge Bob Dylan en wil mensen graag het bijzondere van die periode laten ervaren.
Frans zingt en speelt gitaar en mondharmonica.

Bart Eugelink
Bart begint klarinet te spelen op zijn tiende. Maakt deel uit van diverse folkbands, waaronder de band Orient Express. waarmee hij muziek speelt uit het Middellandse Zeegebied. De band maakt CD’s, waarop Bart niet alleen klarinetten en gitaar speelt, maar ook de girnata (Turkse klarinet) en de kaval (Bulgaarse fluit). Op een festival in Vancouver leert hij klezmermuziek kennen en wordt erdoor gegrepen. Hij richt de klezmerband Oor Hasjachor op en maakt daarmee twee CD’s. Daarnaast maakt hij al jaren deel uit van Jazz ma non troppo. Sinds 2014 versterkt Bart 60s Dylan. Hier zingt hij en speelt hij gitaar, klarinetten, low whistle, trekharmonica en cajon.

Frans Assink: Zang, gitaar, mondharmonica
Bart Eugelink: Zang, gitaar, (alt-)klarinet, trekharmonica, low whistle, cajon
Martin Eugelink: Akoestische basgitaar

Kijk ook even op www.60sdylan.nl voor meer info

Je kunt geen reacties achterlaten