Frénk & Frencken

When:
22 maart 2018 @ 19:30 – 21:30
2018-03-22T19:30:00+01:00
2018-03-22T21:30:00+01:00


Speciale voorstelling Frénk & Frencken voor de leden van de Literatuurclubs Drenthe

Het bestuur van de Literatuurclubs Drenthe biedt u als lid graag deze bijzondere, gratis toegankelijke, voorstelling aan van Frénk van der Linden en Mylou Frencken.

Op het programma een avond met ontroerende liedjes, grappige anekdotes, pesterige vragen en onthullende verhalen: Frénk & Frencken in theater Vanslag op donderdag 22 maart vanaf 19.30 uur.

Mylou Frencken (zangeres/cabaretière) en Frénk van der Linden (interviewer) zijn aan elkaar gewaagd. Zij publiceerde onlangs de veelgeprezen bundel Leven in het Lied, waarvoor ze kleinkunstcollega’s als Paul van Vliet, Brigitte Kaandorp en Hans Dorrestijn ondervroeg over hun meest dierbare eigen lied. Momenteel toert Mylou door Nederland met haar gelijknamige voorstelling, waarvoor ze van de Theaterkrant vijf sterren kreeg (‘Frencken is echt de ongekroonde koningin van het kleinkunstlied’). Brigitte Kaandorp over haar werk: ‘Meesterlijk, ik lach me dood.’

Frénk presenteerde onlangs in De Wereld Draait Doorzijn nieuwe boek Onder Hollandse helden. Daarin vertelt hij over zijn ontmoetingen met coryfeeën als Anouk, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Freddy Heineken, André Hazes en talloze andere bekende Nederlanders. Ook beschrijft Frénk welke lessen hij leerde als reporter, en als zoon van ouders die elkaar na hun scheiding veertig jaar niet spraken. In het Zwolse museum De Fundatie wordt momenteel een expositie gehouden over de journalistieke portretten van Frénk.

In theater Vanslag geven Frénk & Frencken (ook in het dagelijks leven partners) een speciale mini-voorstelling waarin de liedjes van Mylou worden afgewisseld met verhalen-van-achter-de-schermen door Frénk. De twee interviewen elkaar ook op prikkelende wijze.

Praktische informatie

Datum: donderdag 22 maart 2018

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: theater Vanslag (Hoofdstraat 34, 9531 AG Borger)

Kaarten uitsluitend met code (via literatuurclubs Drenthe) te bestellen op
Klik op deze link: https://vanslag.stager.nl/web/tickets/204233

Je kunt geen reacties achterlaten