Mandolin Orange met voorprogramma door A Couple of Strings

When:
19 november 2015 @ 20:30 – 23:00
2015-11-19T20:30:00+01:00
2015-11-19T23:00:00+01:00
Mandolin Orange met voorprogramma door A Couple of Strings

Mandolin Orange (North Carolina) donderdag 19 november naar ROTR at VanSlag! Vorig jaar in november toerden ze met Chatham County Line door Europa. Het dichtstbijzijnde podium wat ze aandeden was de Minnebroederskerk in Mechelen. Voor de rest stonden ze in Engeland, Ierland en Noorwegen. Onze belangstelling was echter gewekt! We zetten ze op het lijstje en zijn ze gaan volgen. Op dit moment toeren ze uitgebreid door Amerika waar ze vooral veel festivals doen. Eind dit jaar komen ze terug naar Europa en nu ook naar Nederland. Ze treden uit de schaduw van Chatham County Line en gaan hun eigen weg op. En ze staan op het Roots on the Road podium in Borger. We worden er blij van!

De grote klasse van Mandolin Orange staat niet in de weg dat ze onderweg gaan met een zeer ervaren band als Chatham County Line. Podium is belangrijk en ervaring delen met anderen nog meer. Dat doen ze veel in Amerika en het zegt iets over kwaliteit. In haar thuisland Amerika heeft Mandolin Orange al een uitgebreide schare fans. YouTube filmpjes met meer dan 180.000 likes zegt wel iets. In Nederland is het de band Stringtime (Gron.) die meerdere nummers van hun op het repertoire heeft.

Mandolin Orange is beïnvloed door de traditionele Bluegrass en Country-Folk van hun geboortegrond in North Carolina. Voor hun begeleiding gebruiken ze akoestische gitaar, mandoline en viool, een echte traditionele Bluegrass configuratie waarmee ze wat nieuws doen. Het is vooral hun inspirerend gezang die modern aanvoelt. De teksten komen vooral voort uit hun nog niet zo lange levenservaring. Mandolin Orange aka Andre Martin en Emily Frantz neemt haar muziek zeer serieus.

MANDOLIN ORANGE (alias Andrew Marlin en Emily Frantz) presenteren hun nieuwste cd ‘Such Jubilee’

 

Voorprogramma door A Couple of Strings

‘A Couple of Strings’ als support toegevoegd aan het optreden van Mandolin Orange op donderdag 19 november bij ROTR at VanSlag.
A Couple Of Strings is het maatschappelijke en muzikale duo Hans Kelderhuis en Laura ter Beek. Hans speelt mandoline en gitaar en Laura speelt viool en gitaar. Beide zingen zowel solo als tweestemmig. Van de landelijk bekende Groninger bluegrassband Stringtime zijn zij een belangrijk onderdeel.
In een andere band, ‘The Hillbilly Holler’, maakt Hans ook deel uit van de ritmesectie, alleen niet meer als drummer. Laura zingt daar de nodige liedjes. Naast haar bandactiviteiten is Laura ter Beek een graag geziene gast op diverse picking party’s in Nederland. Haar vioolspel betovert menig bluegrassmuzikant en liefhebber.
Tot de muziek die het tweetal in huiselijke kring maakt en als ‘A Couple of Strings’ op het podium behoren nummers, het zal je niet verbazen, van hun favoriete Mandolin Orange.
Zondag 27 september middag en avond zijn Hans Kelderhuis en Laura ter Beek zowel jammend als in bandverband te beluisteren op de Pickingparty in het Kasteel in Groningen waar stevige bluegrasstraditionals worden afgewisseld met mooie ingetogen ballads. De aanvang in het Kasteel is 14:00 en de toegang is gratis.
https://www.youtube.com/watch?v=jgtNBxlCQX0

 

Je kunt geen reacties achterlaten