THE SECRET SISTERS (USA)

When:
6 april 2018 @ 21:00 – 23:30
2018-04-06T21:00:00+02:00
2018-04-06T23:30:00+02:00

Secret Sisters NEWTHE SECRET SISTERS

Nog niet zo lang geleden was het voortbestaan van het fameuze Secret Sisters hoogst onzeker. Na twee succesvolle albums en optredens in voorprogramma’s van onder meer Paul Simon en Bob Dylan beëindigde hun platenmaatschappij de samenwerking; Een faillissement van het duo lag voorhanden…

Maar ineens lag er het aanbod van topproducer Brandi Carlisle om een nieuwe plaat op te nemen. Die kans werd met beide handen aangegrepen en in juni jl. was de release van ‘You Don’t Own Me Anymore’. Het nieuwe, vurige album, waarin duidelijk wordt hoe de passie voor muziek sterker is dan alle tegenslagen. Een prachtige plaat vol eerlijkheid, boosheid maar vooral vreugde voor de toekomst.

The Secret Sisters is voer voor liefhebbers van fijngevoelige samenzang. Prachtige harmonieën, country deuntjes en vooral vrolijke liedjes is het handelsmerk van Laura en Lydia Rogers. Heerlijke stemmen die versmelten en samen tot grote jubel komen, maar ook los van elkaar van grote schoonheid zijn. Licht zwieren ze met diepgang over het gitaarspel van Lydia Rogers. De beide zussen kregen de muziek tijdens hun jeugd in kerkscholen in Alabama met de paplepel ingegoten. Dat hoor je in hun desolate, breekbare en tegelijk stevige songs. Dit kunnen de zussen als geen ander.

Hoeveel mooier kon het afgelopen TakeRoot festival, dat zich richt op de Amerikaanse rootsmuziek openen dan met The Secret Sisters. In de uitpuilende Binnenzaal brachten zij de rootsliefhebbers in grote extase. Op  6 april geven wij Laura en Lydia Rogers de ruimte in VanSlag. Maak het mee, de reservering staat open.

Koop kaarten voor The Secret Sisters

 

Je kunt geen reacties achterlaten